StoryEditor

Rimavská Sobota má investora

23.11.2006, 23:00

Talianska spoločnosť Campagnaro Elettrotecnica, ktorá rok a pol čakala na predaj prebytočného štátneho majetku bývalej tabakovej továrne v Rimavskej Sobote, začne v najbližších dňoch s výrobou. Vyhlásil to generány riaditeľ firmy Bruno Scapin.
Campagnaro Elettrotecnica je dodávateľom komponentov pre renomovaných výrobcov bielej techniky, ako sú firmy Emerson, Whirlpool, či Elektrolux. V Gemeri bude vyrábať elektromotory. Investícia za tristo miliónov korún vytvorí okolo dvesto pracovných miest.
Scapin ocenil ukončenie zdĺhavých rokovaní, ako aj ústretovosť a podporu miestnej samosprávy. So spokojnosťou sa netají ani primátor Štefan Cifruš, ktorému sa po úteku nemeckej firmy Dräxlmaier do Rumunska predsa len podarilo do regiónu s najvyššou nezamestnanosťou na Slovensku dostať investora. "Chcelo to trpezlivosť a veľké úsilie oboch strán," dodal.
O areál továrne v správe Zboru väzenskej a justičnej stráže sa taliansky investor zaujímal už vlani na jar. O jeho prebytočnosti rozhodlo ministerstvo spravodlivosti v júni 2005. Víťazom dvojkolového výberového konania na jeho kúpu sa vlani v novembri stala talianska firma. Ponúkla zaň vyše štyridsať miliónov korún.
Napriek niekoľkomesačnej príprave zmluvy bol však predaj rozhodnutím bývalej vlády o pozastavení privatizácie zablokovaný a miestna samospráva sa obávala, aby investor, ktorý pôvodne chcel už v tomto polroku vyrábať, neušiel. Terajšia vláda dala prevodu majetku zelenú.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 05:29