StoryEditor

Tesco vzdalo boj o predajne Carrefouru

22.01.2007, 23:00
Vedenie spoločnosti Tesco Stores SR sa rozhodlo ďalej nebojovať o štyri hypermarkety francúzskej siete Carrefour na slovenskom trhu.

Vedenie spoločnosti Tesco Stores SR sa rozhodlo ďalej nebojovať o štyri hypermarkety francúzskej siete Carrefour na slovenskom trhu.
Manažérka vonkajších vzťahov reťazca Tesco Oľga Hrnčiarová včera potvrdila, že spoločnosť bude rešpektovať rozhodnutie Protimonopolného úradu, ktorý Tescu nedal súhlas na prevzatie predajní Carrefouru. "Proti rozhodnutiu úradu sa Tesco neodvolá," zdôraznila Hrnčiarová.
Hovorkyňa Protimonopolného úradu Alexandra Bernáthová včera uviedla, že úrad bude až dnes defintívne vedieť, či Tesco svoju zákonnú možnosť využilo alebo nie.
Ľubomíra Drahovského z agentúry pre prieskum trhu Terno postoj siete Tesco Stores príliš neprekvapil. Ak by totiž britský reťazec štyri predajne od Carrefouru prevzal, minimálne s dvoma z nich, v Bratislave-Petržalke a v Žiline, by mal problémy. "Reálne by mu boli na príťaž. Rozhodnutie Protimonopolného úradu uľahčilo Tescu situáciu do budúcnosti," uviedol Drahovský.
Podľa neho isté váhanie Tesca, ako naložiť s priestormi niektorých predajní po Carrefoure v budúcnosti, už signalizovalo predlžovanie lehôt na dodanie podkladov potrebných pre rozhodnutie úradu.
Analytik Terna predpokladá, že Carrefour po rozhodnutí Tesca vyhlási koniec svojej obchodnej činnosti na Slovensku, z trhu sa stiahne pravdepodobne do konca júna. Nových nájomcov na uvoľnené predajné priestory budú hľadať vlastníci a prevádzkovatelia obchodných centier, v ktorých dnes Carrefour sídli.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 16:32