StoryEditor

Podozrivých je čoraz viac

08.03.2005, 23:00

Stuttgartská prokuratúra medzičasom vyšetruje troch bývalých zamestnancov koncernu DaimlerChrysler, no pravdepodobne sa tým vec podvodu neskončila. Skôr naopak. Koncern predpokladá, že na jeho úkor sa mohlo obohacovať oveľa viac pracovníkov predaja, než sa doteraz zistilo.
Ako pre Spiegel Online povedala hovorkyňa koncernu, interná revízia sa ešte neskončila a medzičasom obsiahla ďalších zamestnancov distribučnej organizácie DaimlerChrysler Vertriebsorganisation Deutschland (DCVD). Podľa nej ide o nezávislé obvinenia, pretože v prípade podvodov sa vyskytli rôzne metódy. Ďalšie podrobnosti však odmietla uviesť a rovnako sa nepodarilo získať ani vyjadrenie štátnej prokuratúry.
DaimlerChrysler do konca februára prepustil dvoch vysoko postavených zamestnancov DCVD. Jedným z nich je Jürgen Fahr (57), ktorý zodpovedal za predaj osobných vozidiel značiek Mercedes-Benz a Maybach a Walter Missing (51), vedúci hamburskej pobočky dcérskej automobilky koncernu Mercedes-Benz. Prvou lastovičkou však bol bývalý šéf DCVD Eckhard Panka, ktorý bol prekvapujúco prepustený v decembri minulého roka. Jeho pochybné aktivity si totiž vynútili internú revíziu a v jej priebehu boli odhalení už spomínaní dvaja manažéri. Ako vidieť, neboli poslední.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 20:52