StoryEditor

Na Považí robia volanty

04.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
Firma Adtool z Považskej Bystrice dodáva svoje kožou potiahnuté volanty do typov áut ako BMW, Porsche, Volkswagen alebo Audi. Za desať mesiacov tohto roka dosiahla takmer polmiliardový obrat, čo je o štvrtinu vyšší rast ako vlani.

POVAŽSKÁ BYSTRICA -- Firma Adtool z Považskej Bystrice dodáva svoje kožou potiahnuté volanty do typov áut ako BMW, Porsche, Volkswagen alebo Audi. Za desať mesiacov tohto roka dosiahla takmer polmiliardový obrat, čo je o štvrtinu vyšší rast ako vlani.
"Dnes vyrábané volanty sú oproti predchádzajúcim technicky lepšie, niektoré sú elektricky vyhrievané, majú multifunkčné ovládače a sú aj v kombinácii kože s drevom. Zhruba dvesto zamestnancov musí dodržať vysokú kvalitu, ktorá je v automobilovom priemysle samozrejmosťou. Preto máme vo firme systém kvality s určenými kritériami, ktorého súčasťou je i samokontrola na pracoviskách," hovorí riaditeľ firmy Ľuboš Dubec.
Adtool celú produkciu vyváža do zahraničia, predovšetkým do Nemecka, Českej republiky a Poľska. V januári tohto roka získala firma certifikáty TS16 949 a ISO 14001, ktoré potrebuje ako spoľahlivý dodávateľ európskych automobiliek. Firma musí aj vzhľadom na konkurenciu a silnú korunu oproti euru zvyšovať výrobu. "Máme vlastnú nákladnú automobilovú dopravu, ktorá zvyšuje našu konkurenčnú schopnosť. Umožňuje nám dodávky podľa požiadaviek zákazníkov," zdôrazňuje Dubec.
Spoločnosť Adtool so slovenským kapitálom vznikla pred dvanástimi rokmi a sídli v areáli bývalých Považských strojární. Až tri štvrtiny zamestnancov firmy sú ženy, väčšina z nich je z Považskej Bystrice a okolia. Podľa majsterky Zuzany Bútorovej je šitie náročná práca, vyžaduje si zručnosť a trpezlivosť. Zapracovanie nových zamestnancov trvá asi pol roka a na spoľahlivé výkony ich motivujú rôzne výkonnostné odmeny. "Je dobré, že zamestnávateľ dobrú prácu ohodnotí," dodala Bútorová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 01:15