StoryEditor

Cestovný ruch má svoj portál

03.05.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenská agentúra pre cestovný ruch včera začala prevádzkovať jednotný informačný systém. Ten plní funkciu oficiálneho slovenského propagačno-informačného centra. Každý sa na internetovom portáli www.slovakia.travel môže v troch jazykoch dočítať o podujatiach a pozoruhodnostiach v krajine. K slovenčine, angličtine a nemčine neskôr pribudnú ďalšie tri jazyky, avizuje šéfka agentúry Zuzana Rekenová.
Projekt bol financovaný z európskych štrukturálnych fondov, a to celkovou sumou 41,6 milióna korún. Rekenová vyčíslila ročnú prevádzku približne na 10 miliónov korún. V budúcnosti by však časť nákladov mali pokryť poplatky záujemcov, ktorí na stránke budú propagovať svoje služby a informovať o svojej činnosti.
Národný informačný systém, na ktorého tvorbe sa podieľali spoločnosti Microsoft Slovakia a Asseco Slovakia, poskytuje informácie o regiónoch, atraktívnych miestach, objektoch, aktuálnych podujatiach, produktoch a službách, ako aj informácie o počasí v slovenských mestách. Tým by mal systém podporiť a uľahčiť rozhodovanie o výbere pobytu v jednotlivých slovenských regiónoch nielen pre zahraničných, ale aj pre slovenských turistov.
"Som presvedčená, že najmä zahraničný návštevník ocení tento systém pri rozhodovaní o destinácii, ktorú navštívi," hovorí Rekenová. Prínos systému vidí najmä v množstve zozbieraných informácií a prístup k nim z jedného miesta a jednotným spôsobom pre širokú verejnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 07:32