StoryEditor

Španielske firmy láka Slovensko

22.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Záujem o spoluprácu so Slovenskom v automobilovom priemysle prejavilo deväť španielskych spoločností. Ako vyplýva z údajov zverejnených Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu, ide o firmy Elausa Electronica i Automatismes, Mecániques Joan, Garvi Industrial, Páver, Nub3d Sistemas de medida, Maviva, Transformaciones metálicas Marsan, Qualitec a RPK.
Slovenskí podnikatelia mohli s týmito spoločnosťami nadviazať kontakty na medzinárodnom veľtrhu Maquitec v Barcelone, ktorý sa skončil včera. "Obchodná komora v Barcelone v spolupráci s agentúrou SARIO organizujú sprievodné podujatie pre podnikateľov z oblasti automobilového priemyslu pod názvom Strategic Alliances in Central Europe, ktoré je zamerané na nadviazanie priamych obchodných kontaktov medzi španielskymi a slovenskými podnikateľskými subjektmi," uvádza SARIO.
SARIO sa chystá 14. marca aj na prezentáciu obchodného a investičného prostredia Azerbajdžanu. "Pre slovenských podnikateľov môže byť sľubná spolupráca v tejto krajine napríklad v oblasti ťažby ropy a zemného plynu, energetiky, petrochémie, chémie, výroby plastických látok, strojárstva, elektrotechniky, hutníctva, textilu, kožiarstva, potravinárskeho priemyslu a tabakového priemyslu," konštatuje SARIO.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 09:59