StoryEditor

Istrokapitál zlikviduje svoj maklérsky dom

25.08.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Finančná skupina Istrokapitál sa po zhodnotení možností slovenského finančného trhu rozhodla ukončiť činnosť svojej dcérskej spoločnosti Stredoeurópsky maklérsky dom. Riaditeľ právneho oddelenia Istrokapitálu Marek Tarda tvrdí, že kapitálový trh na Slovensku stále stagnuje a obraty obchodov s cennými papiermi majú klesajúci trend.
V najbližšom období zmenu v takomto vývoji Istrokapitál neočakáva. V rámci skupiny pritom investičné služby poskytuje aj Poštová banka. "V tomto období skupine postačuje poskytovať investičné služby prostredníctvom jedného obchodníka s cennými papiermi," dodal Tarda. Stredoeurópsky maklérsky dom preto v závere júna vrátil licenciu na poskytovanie investičných služieb a 11. júla tohto roka vstúpil do likvidácie.
Medzi najznámejšie transakcie, ktoré Stredoeurópsky maklérsky dom realizoval, patrila kúpa 21-percentného podielu vo VSŽ od Transpetrolu koncom roka 2001. Neskôr sa akcie rozdelili medzi spoločnosti Penta, J&T a firmy, ktoré boli personálne prepojené s finančnou skupinou Istrokapitál, teda Stredoeurópsky maklérsky dom a Poštovú banku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 10:00