StoryEditor

Slováci kupujú každé sté auto zo Žiliny

21.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Kórejská spoločnosť Kia Motors vyrobila od decembrového spustenia sériovej prevádzky v Žiline viac než 28-tisíc áut. Do obchodnej siete sa ich dostalo zatiaľ 25-tisíc. Autá značky Kia so štítkom Made in Slovakia si však kúpilo len 250 Slovákov. Až 99 percent výroby smeruje na export.
Kia v Žiline vyrába päťdverovú verziu modelu Cee´d. V júni by sa mala rozbehnúť sériová výroba športových úžitkových vozidiel Sportage, na jeseň a v zime portfólio modelov rozšíria kombi a trojdverová verzia auta Cee´d. Naplánovaná je aj výroba ďalšieho modelu, ktorý podnik zatiaľ nepredstavil.
Hovorca slovenskej Kie Dušan Dvořák tvrdí, že v tomto roku chce automobilka v Žiline vyrobiť asi 150-tisíc vozidiel. "Teraz zamestnávame viac ako 2 100 ľudí. Ďalších sto nastúpi začiatkom apríla. V krátkom čase plánujeme prijať ďalších sto ľudí. Hľadáme najmä operátorov na montáž, otvorené sú tiež inžinierske pozície a pracovné miesta v administratíve," doplnil Dvořák.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:39