StoryEditor

Kórejčania si prišli pozrieť Rautenbach

18.07.2005, 00:00
S výstavbou novej výrobnej haly na produkciu hliníkových hláv valcov pre slovenský závod jukórejskej automobilky Kia Motors začala firma Rautenbach zo Žiaru nad Hronom. O postup prác, ako aj o súčasnú výrobu a kvalitu produkcie tejto žiarskej firmy, sa minulý týždeň osobne zaujímal viceprezident kórejského koncernu Moon Chull Kang a generálny manažér Kia Motors Slovakia Bong-Ki Kim.

S výstavbou novej výrobnej haly na produkciu hliníkových hláv valcov pre slovenský závod jukórejskej automobilky Kia Motors začala firma Rautenbach zo Žiaru nad Hronom. O postup prác, ako aj o súčasnú výrobu a kvalitu produkcie tejto žiarskej firmy, sa minulý týždeň osobne zaujímal viceprezident kórejského koncernu Moon Chull Kang a generálny manažér Kia Motors Slovakia Bong-Ki Kim. Rautenbach spolupracuje s viacerými renomovanými automobilkami, ako Audi, Volkswagen, Porsche, DaimlerChrysler, BMW, PSA Peugeot Citroën či kórejský Ssang Yong. "Rozhodli sme sa pre Rautenbach vďaka vysokej kvalite jeho produkcie, ktorou je povestný," povedal Moon Chull Kang.
Kórejčania navštívili aj ďalšie firmy -- výrobcu interiérových plastov do automobilov Omnium Plastic a producenta lámp, reflektorov a osvetľovacích prvkov Hella-Behr. Obe firmy pôsobia v priemyselnom parku Lozorno.
Kia Motors podpísala s Rautenbachom zmluvu o dodávkach 330-tisíc hliníkových hláv valcov ročne začiatkom tohto roka. Nová výrobná hala, kde ich bude žiarska firma vyrábať, by mala byť dostavaná v decembri tohto roka, pričom sériová výroba pre Kia Motors Slovakia sa v nej začne v treťom štvrťroku 2006. Náklady na jej výstavbu podľa Jorgeho Radu, člena vrcholového manažmentu skupiny Nemak Europe, do ktorej Rautenbach patrí, spoločnosť nezverejní.
Žiarsky Rautenbach sa stal členom globálnej spoločnosti Nemak Mexiko spolu so svojou nemeckou materskou firmou koncom januára tohto roka. Nemak, ktorý sa orientuje na produkciu vysoko technologicky náročných hliníkových komponentov pre automobilový priemysel, má už päť rokov vlastný závod v Moste v Českej republike.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 21:11