StoryEditor

Investori sa zaujímajú o Banskú Bystricu

03.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

BANSKÁ BYSTRICA -- O podnikanie v budúcom priemyselnom parku v banskobystrickej mestskej časti Šalková majú záujem viacerí zahraniční a domáci investori. Pôsobia najmä v drevárskom a ľahkom strojárskom priemysle. Mali by tam vytvoriť päťsto až tisíc pracovných miest.
"Pozemok je vo výlučnom vlastníctve našej dcérskej spoločnosti Profinex engineering. Momentálne riešime infraštruktúru a dopravné napojenie tak, aby predmetný pozemok mohol slúžiť aj viacerým záujemcom a spĺňal všetky kritériá pripravenosti územia pre priemyselný park," vysvetľuje konateľ Profinex holdingu Roman Kvasnička.
Rozhodnutie záujemcov o podnikanie v Banskej Bystrici môže podľa manažmentu firmy ovplyvniť okrem iného aj priama dostupnosť pracovnej sily s požadovanou kvalifikáciou a pracovnými skúsenosťami. Veľmi zaujímavá je poloha pozemku pri hlavnom železničnom uzle regiónu, blízkosť letiska Sliač a pripravovaná výstavba dopravného obchvatu Banskej Bystrice, ktorého jedna vetva pôjde v tesnej blízkosti priemyselného parku.
Lokalitu Banská Bystrica-Šalková odporučila pre umiestnenie jedného z priemyselných parkov na Slovensku vláda už pred tromi rokmi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 04:12