StoryEditor

Podnikateľ Molnár môže kúpiť Hrádok Mäsokombinát

25.01.2007, 23:00

Protimonopolný úrad dovolil podnikateľovi Jánovi Molnárovi kúpiť firmu Hrádok Mäsokombinát. Molnár, ktorý už vlastní Mecom Humenné, získal priamu kontrolu nad Hrádkom Mäsokombinát prostredníctvom spoločnosti Mecom Agro na základe zmlúv o prevode obchodného podielu.
"Úrad zistil, že predmetná koncentrácia výraznejšie neovplyvní konkurenčné prostredia na vymedzených relevantných trhoch a nevytvára ani neposilňuje dominantné postavenie účastníkov koncentrácie na žiadnom zo skúmaných relevantných trhov," tvrdí hovorkyňa Protimonopolného úradu Alexandra Bernáthová.
Molnár ako fyzická osoba vlastní majoritný podiel na majetku viacerých spoločností, na základe ktorého vykonáva v týchto firmách výlučnú kontrolu.
Spoločnosť Hrádok Mäsokombinát so sídlom v Lučenci vznikla v auguste 1995. Predmetom jej výroby je spracovanie mäsa a mäsových výrobkov, veľkoobchod a maloobchod s mäsom a mäsovými výrobkami, ako aj nákup jatočných zvierat a suroviny. Firma dosiahla v roku 2005 obrat 1,9 miliardy korún a zamestnávala priemerne 576 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 02:50