StoryEditor

Monarflex presunul závod do Štúrova

12.10.2006, 00:00

Dánska spoločnosť Monarflex, ktorá je európskym lídrom vo výrobe polyetylénových membrán, presťahovala závod na Slovensko. Zrušenú prevádzku v meste Harlev nahradilo slovenské Štúrovo.
V priebehu uplynulých ôsmich mesiacov premiestnili všetky výrobné kapacity do časti priemyselného areálu bývalého závodu JCP Izolácie. Tento podnik špecializovaný na produkciu asfaltových izolačných pásov a šindľov vlastní od roku 2000 dánska skupina Icopal Group. Jej súčasťou je aj firma Monarflex.
V štúrovskom závode bude vyrábať rôzne druhy izolačných a difúznych fólií, ktoré sa používajú v stavebníctve ako ochranná bariéra proti nepriaznivému počasiu, ale aj proti pôsobeniu radónu, rôznych plynov a ďalších látok.
Podľa riaditeľa Františka Solára presun podniku na Slovensko využili na modernizáciu strojového parku, nákup nových technológií a zvýšenie produkčných kapacít. Tie v porovnaní s pôvodnou dánskou prevádzkou stúpli o 40 percent. Projekt si vyžiadal celkové náklady 800 miliónov korún a v regióne južného Slovenska vytvorí 70 nových pracovných miest.
Icopal Group je s ročným obratom na úrovni 650 miliónov eur jedným z najväčších svetových výrobcov hydroizolačných a strešných systémov, ale aj sortimentu pre strešné záhrady a izoláciu spodných stavieb. Skupina zamestnáva viac než 3 600 pracovníkov a má zastúpenie v 70 krajinách. Jej stredoeurópske aktivity zahŕňajú okrem prevádzok v Štúrove aj poľskú fabriku Izolacja Zduńska Wola, ktorá vyrába izolačné materiály.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 00:48