StoryEditor

Internetový telefón Yahoo

22.03.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Internetová spoločnosť Yahoo! spúšťa službu telefonovania cez internet (VoIP). Služba je integrovaná do služby Yahoo Messenger a umožňuje telefonovanie na pevnú linku aj do mobilných sietí. Používatelia za poplatok 2,99 dolára mesačne alebo 29,99 dolára ročne dostanú vlastné americké, britské alebo francúzske telefónne číslo, pod ktorým budú zastihnuteľní.
Spojením s ostatnými službami chce Yahoo predbehnúť konkurenčné produkty pohodlnejšími používateľskými parametrami, napríklad preberaním kontaktov priamo z Messengera alebo mejlu, alebo zdieľaním telefónnych zoznamov s inými používateľmi, čo umožňuje vznik malých komunít.
Yahoo! pri vývoji spolupracoval s telekomunikačnými koncernmi AT&T a Verizon a v rámci tohto projektu chce neskôr ponúknuť ďalšie spoplatnené služby, napríklad internetový telefónny záznamník. Bezplatné služby, ako rozhovory používateľov Messengera, bude financovať z reklamy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 12:04