StoryEditor

Firma Draxlmaier postaví v Rimavskej Sobote závod

12.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Rimavská Sobota získa podľa primátora Štefana Cifruša investíciu za 600 až 700 miliónov korún a v regióne tak vznikne 1 200 pracovných miest.

Rimavská Sobota získa podľa primátora Štefana Cifruša investíciu za 600 až 700 miliónov korún a v regióne tak vznikne 1 200 pracovných miest. "Investorom so značným prínosom pre mesto a okolie bude nemecká spoločnosť Draxlmaier zaoberajúca sa výrobou elektrosystémov do automobilov," povedal Cifruš po rokovaní so zástupcami spoločnosti.
Draxlmaier sa o možnosť investovať v regióne podľa primátora zaujímal už minulý rok. Prvé rokovania absolvovali 21. septembra 2005. Investor prejavil záujem postaviť výrobnú halu na zelenej lúke. "Ponúkli sme mu na výber tri lokality s rozlohou sedem hektárov a ďalšie veľmi solídne podmienky, aby sa tu mohli pohodlne etablovať, či už prenájom plochy, cesty, autobusovú dopravu pre zamestnancov na trojzmennú prevádzku a ponúkli sme mu aj predbežné dohody o vyrovnaní pozemkov s majiteľmi," dodal Cifruš. Na budúci týždeň by sa mala podpísať rámcová zmluva.
Draxlmaier je nemecká spoločnosť na výrobu elektrosystémov do automobilov a patrí medzi najdôležitejších subdodávateľov automobiliek Mercedes, BMW a Audi. Cifruš naznačil, že Draxlmaier chce začať vyrábať komponenty pre Audi v Rimavskej Sobote čo najskôr. Ak sa nepodarí postaviť fabriku v blízkom čase, jedna z možností je, že skúšobná výroba sa začne v prenajatej hale.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 03:53