StoryEditor

Delta zatvorí niektoré pekárne

21.02.2007, 23:00

Košická pekáreň Medea zredukuje do konca mesiaca výrobu a prepustí okolo dvesto ľudí. Dôvodom sú straty. Jej vlastník, česká spoločnosť Delta, ktorá patrí do luxemburskej skupiny United Bakeries, reštrukturalizuje svoje aktivity na Slovensku. Deje sa tak rok po tom, čo vstúpila na tunajší trh a získala Pekárne a cestovinárne Petržalka, Pekáreň a cukráreň v Hliníku nad Hronom a Komárňanské pekárne a cukrárne.
Okrem Košíc zatvorí pekáreň v Komárne, ktorá zamestnáva sto ľudí a v Bratislave zlúči do jedného podniky v Dúbravke a Petržalke. Sú to opatrenia, ktoré sa týkajú celej skupiny Delta na Slovensku, uviedol jej hovorca Jaroslav Pomp. Podľa neho k obmedzeniu výroby v Košiciach prispeli extrémne pokrivené ceny na lokálnom trhu a predaj pod výrobné náklady. Tamojšiu produkciu firma presunie inde, časť závodu chce využívať a na výrobu pečiva hľadá náhradné priestory, aby bola efektívnejšia.
Spoločnosť Delta vlastní ešte jedenásť pekární v Českej republike a po jednej v Maďarsku a Poľsku. Na Slovensko vstúpila po zlúčení luxemburských spoločností Bakeries International a United Bakeries, ktoré vlastnia dve najväčšie české pekárne Odkolek a Delta Pekárne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 23:31