StoryEditor

Holanďania zavádzajú systém varovania obyvateľstva cez mobil

27.10.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Holandská štátna správa poverila spoločnosť Logica CMG, ktorá má svoje zastúpenie aj na Slovensku, vybudovaním systému varovania prostredníctvom mobilných telefónov.
Holandsko plánuje vytvoriť celoštátny systém, ktorému postačia len tri minúty na to, aby varoval pred nebezpečenstvom všetkých obyvateľov vlastniacich mobilný telefón. Systém je založený na technológii cell broadcasting, využiteľnej v každej sieti GSM. Táto technológia umožňuje zasielať SMS správy bez znalosti telefónnych čísel účastníkov. Holandské ministerstvá vnútra, zdravotníctva, dopravy a hospodárstva bude tento systém stáť 2,5 milióna eur, čiže asi 100 miliónov korún, počas nasledujúcich dvoch rokov však plánujú poskytnúť komerčným subjektom až 60 percent jeho prenosovej kapacity.
Logica CMG je svetovým dodávateľom a prevádzkovateľom IT riešení. Zvlášť silnú pozíciu má na európskom trhu, kde patrí k dominantným dodávateľom IT služieb. Zamestnáva asi 20-tisíc ľudí v 34 krajinách. Na Slovensku má viac ako 60 pracovníkov, pričom organizačne je včlenená do stredoeurópskej skupiny Logica CMG CEE, ktorá zabezpečuje služby pre Slovensko, Českú republiku, Maďarsko, Poľsko a Chorvátsko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 14:17