StoryEditor

Veritelia žiadajú výmenu správcu

23.06.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Najväčší veritelia strojárskej spoločnosti PPS Detva Holding, a. s., v konkurze, Sociálna poisťovňa, Všeobecná zdravotná poisťovňa, Národný úrad práce a Slovenská konsolidačná chcú vymeniť správcu konkurznej podstaty Vladimíra Ryboviča. Z toho dôvodu požiadali vo štvrtok konkurzného sudcu Krajského súdu v Banskej Bystrici o urýchlené zvolanie schôdze konkurzných veriteľov. Potvrdila to v piatok hovorkyňa Sociálnej poisťovne Andrea Kadnárová. Veritelia sa snažia týmto spôsobom odstrániť existujúce prekážky brániace speňažovaniu majetku PPS Detva Holding, ako aj urýchliť tento proces. Veritelia budú okrem výmeny správcu konkurznej podstaty rokovať aj o zmene plánu speňaženia majetku PPS Detva Holding.
Za dôvody odvolania správcu konkurznej podstaty považujú veritelia neposkytovanie včasných a objektívnych informácií o stave a priebehu speňažovania majetku úpadcu, neposkytnutie informácie hlavným veriteľom o existencii predbežného opatrenia súdu, ktoré zakazuje akýmkoľvek spôsobom nakladať s majetkom úpadcu, nerešpektovanie odporúčaní a pokynov Veriteľského výboru. Veritelia majú výhrady aj voči tomu, že spoločnosť vykazuje kladné výsledky hospodárenia a správca konkurznej podstaty v plnej výške neplní zákonom stanovenú odvodovú povinnosť spoločnosti voči verejným fondom. Podľa najväčších veriteľov Rybovič nedostatočne zdôvodnil avizované prepúšťanie približne 150 súčasných zamestnancov, nepostupoval v súlade s prijatým plánom speňaženia a neposkytuje komplexné informácie o množstve, charaktere a stave jednotlivých súdnych sporov spojených s predmetným konkurzom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 14:14