StoryEditor

IKEA zatiaľ iba v Bratislave

23.04.2002, 00:00

Bratislava (hn/Denisa Čimová)
Vo štvrtok otvorí spoločnosť IKEA Bratislava, s. r. o., na Ivánskej ceste v Bratislave nový obchodný dom (OD), ktorý bude mať plochu 21,5 tis. m2, v ponuke 7,5 tis. druhov tovaru a zákazníkom bude k dispozícii 14 pokladníc. OD IKEA na Tomášikovej ulici, ktorý po otvorení novej predajne zanikne, mal aj s externým skladom plochu 10,15 tis. m2, 5,6 tis. druhov tovaru a 6 pokladníc. Počet miest na parkovanie sa zvýši z doterajších 150 na Tomášikovej ulici na 980 priamo pred novým OD IKEA. Ďalšie parkovacie miesta budú k dispozícii v areáli Avion Shopping Parku, ktorého bude OD IKEA súčasťou. IKEA otvorila svoj prvý OD na Slovensku na Gagarinovej ulici v Bratislave v máji 1992. Na ploche dvetisíc m2 ponúkal predovšetkým bytové doplnky. Do prenajatých priestorov na Tomášikovej ulici v Bratislave sa IKEA presťahovala v júni 1995, postupne však priestory svojimi parametrami nespĺňali požiadavky spoločnosti IKEA a svoje pôsobenie v prenajatej budove skončí deň pred otvorením novej budovy na Ivánskej ceste. Riaditeľ IKEA Vladimír Ďurčat uviedol, že nový obchodný dom, v ktorom bude pracovať 130 zamestnancov, patrí do kategórie stredne veľkých a je o niečo väčší ako OD IKEA v Prahe. Doplnil, že v prípade potreby je možné v budúcnosti jeho priestory rozšíriť zhruba o ďalších 2,5 tis. m2. Napriek tomu, že podľa predstaviteľov spoločnosti IKEA ešte na Slovensku sú lokality, kde by mohol vyrásť ďalší OD IKEA, v najbližších piatich rokoch spoločnosť výstavbu predajne v inom meste Slovenska neplánuje.
Do výstavby novej prevádzky spoločnosť IKEA zatiaľ investovala 900 mil. Sk a do projektu výstavby Avion Shopping Parku, ktorého je IKEA investorom, dosiaľ 1,8 mil. Sk, pričom celkové investície do vybudovania nákupného parku sa odhadujú na 2,4 mld. Sk. Podľa manažéra Avion Shopping Parku Vladimíra Bereša sa vo štvrtok spolu s OD IKEA otvorí aj hypermarket Hypernova spoločnosti Ahold, 80 jednotiek maloobchodného predaja a služieb, ako aj dve reštaurácie a šesť jednotiek rýchleho občerstvenia. K tomu istému termínu by mala byť dokončená aj budova spoločnosti McDonald´s. V novembri by k týmto objektom mala pribudnúť budova trojdimenzionálneho kina IMAX a ďalšie obchodné prevádzky. V areáli nákupného parku, ktorý by mal mať po celkovom dokončení asi 66 tis. m2 maloobchodnej plochy, bude celkovo tritisíc parkovacích miest.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 08:11