StoryEditor

Neznámy páchateľ sfalšoval námietku

07.10.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR
Neznámy páchateľ sfalšoval podpis a podanie námietky zo strany Stredoslovenskej energetiky voči konkurznému sudcovi, ktorý dohliada na konkurzné konanie na PPS Detva Holding.
Neznámy páchateľ sfalšoval podpis a podanie námietky zo strany Stredoslovenskej energetiky (SSE) voči konkurznému sudcovi, ktorý dohliada na konkurzné konanie na PPS Detva Holding.
Ako informoval vedúci odboru komunikácie s verejnosťou SSE Pavel Müller, stalo sa tak 22. septembra, deň pred konaním schôdze veriteľov. "Na schôdzi nebol prítomný náš zástupca a podanie, na základe ktorého bola vznesená námietka, SSE nikdy nepodala," upozorňuje. O sfalšovaní podpisu bol na Krajskom súde v Banskej Bystrici spísaný úradný záznam. Vzhľadom na uvedené skutočnosti SSE tiež podala podnet orgánom činným v trestnom konaní.
Práve kvôli podaniu námietky na konkurzného sudcu sa predlžuje ukončenie konkurzu. Ako po spomínanej schôdzi veriteľov informoval konkurzný správca Vladimír Rybovič, okrem SSE podala námietky voči sudcovi aj cyperská firma Frea Associates. Konkurz na PPS Detva Holding, ktorý už ovládajú noví investori (investičná spoločnosť Odien/Sevis Reeng a Sitno Holding exministra Ľudovíta Černáka), by mal pokračovať až po posúdení námietok na pôde Najvyššieho súdu SR.

Veritelia si budú deliť kúpnu cenu

Na poslednej schôdzi veriteľov plánovali najväčší štátni veritelia presadiť zmenu plánu speňaženia majetku detvianskych strojární a chceli tiež odvolať ich doterajšieho konkurzného správcu V. Ryboviča. Najväčšími veriteľmi sú Sociálna poisťovňa spolu s ďalšími subjektmi - Slovenskou konsolidačnou a Národným úradom práce. Medzi veriteľov by sa mala prerozdeliť kúpna cena za podnik vo výške 150 miliónov korún, ktorú noví investori uhradili už začiatkom júla. Podľa posledných vyjadrení V. Ryboviča však ešte stále nie je doriešený spor o to, či táto suma spadá do konkurznej podstaty PPS Detva Holding alebo jej predchodkyne firmy PPS Detva.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 20:54