StoryEditor

Výmena náradia do štyroch hodín

11.09.2003, 00:00
Firma Herman Slovakia, ktorá sa zaoberá obchodom s profesionálnym náradím pre stavebníctvo, strojárstvo a montážne práce, je prvou spoločnosťou vo východnom bloku, ktorá svoj sortiment z produkcie renomovaných západoeurópskych výrobcov predáva pod vlastnou, medzinárodne registrovanou obchodnou značkou.

Revúcka spoločnosť Herman Slovakia, ktorá sa zaoberá obchodom s profesionálnym náradím pre stavebníctvo, strojárstvo a montážne práce, sa za jedenásť rokov existencie v konkurencii svetových firiem úspešne udomácnila na trhu. Od vzniku v roku 1992 zvýšila niekoľkonásobne výkony, počet zamestnancov, rozšírila sortiment i kvalitu výrobkov a paletu služieb.

INVESTÍCIA V JUŽNEJ KÓREI

"Naakumulovaný zisk z predchádzajúcich rokov sme najnovšie investovali do výroby ručných elektrických náradí v Južnej Kórei," uviedla marketingová a PR manažérka Iveta Lacová. Na slovenskom trhu patrí firme asi 15-percentný podiel. V súčasnosti sa usiluje expandovať do okolitých krajín. Je prvou spoločnosťou vo východnom bloku, ktorá svoj sortiment z produkcie renomovaných západoeurópskych výrobcov predáva pod vlastnou, medzinárodne registrovanou obchodnou značkou Herman.
Firma od roku 1996 postavila svoju stratégiu na priamom predaji kvalitných výrobkov prostredníctvom obchodných zástupcov, ku ktorým ponúka profesionálny servis a služby. Okrem realizácie objednávky do 24 hodín a dlhodobej záruky, poskytuje aj ojedinelú službu Herman-Limit na ručné elektrické náradie. Garantuje ňou zákazníkom jeho výmenu do štyroch hodín v prípade poruchy. Podľa I. Lacovej je to silná stránka firmy, ktorá predstavuje zjavnú konkurenčnú výhodu. Spoločnosť na podporu tejto služby vybudovala v Revúcej servisné stredisko vybavené servisnými vozidlami s cieľom vykonávať drobné opravy priamo u zákazníkov.

KONTINUÁLNY RAST

Minulý rok presiahol obrat firmy 200 mil. Sk, ktorý by mal tento rok ešte mierne vzrásť, čo potvrdzuje aj doterajší vývoj hlavných ukazovateľov hospodárenia. "Objem tržieb a predaja má od vzniku spoločnosti kontinuálny rast, a to aj napriek prechodnému útlmu stavebníctva," povedala I. Lacová. Sortiment spoločnosti kopíruje hlavné zákaznícke skupiny, pričom takmer tretina výrobkov pripadá na ručné elektrické náradie pre stavebníctvo. Zvyšok tvoria motorové a vzduchové náradia a nástroje na vŕtanie, sekanie, kotvenie a brúsenie. Zamestnanosť sa v spoločnosti pohybuje už druhý rok na úrovni okolo 100 osôb.

Obrat spoločnosti Herman Slovakia (mil. Sk)

rok 1994 1996 2001 2002
obrat 15 90 180 200


Zdroj: Herman Slovakia, s. r. o.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:29