StoryEditor

Termálne kúpaliská v kurze

26.05.2003, 00:00

Pre návštevníkov z ČR je v posledných rokoch jednou z najobľúbenejších slovenských destinácií obec Podhájska v okrese Nové Zámky. Hlavným lákadlom je ojedinelé termálne kúpalisko so slanou morskou vodu, ktorá vyviera z treťohorného žriedla a dosahuje teplotu až 80 stupňov Celzia. Na kúpalisku s rozlohou 12 árov je k dispozícii sedem bazénov, pričom jeden z nich je s celoročnou prevádzkou. Voda, ktorá má podobné zloženie ako v Mŕtvom mori, priaznivo vplýva na choroby priedušiek, dýchacích ciest, dny a štítnej žľazy. Blahodarne pôsobí aj na reumu, cievne a kĺbové ochorenia, bolesti chrbtice a ekzémy.
Kúpalisko je príspevkovou organizáciou obce a počas letnej sezóny sem denne zavíta takmer 4 tis. hostí. Pred tohtoročnou letnou turistickou sezónou zrealizovali rozsiahle rekonštrukcie sociálnych zariadení a ubytovacích kapacít. V priebehu najbližších dní uvedú do prevádzky nový bazén s vírivkou. Od minulého roka je návštevníkom k dispozícii aj relaxačno-rekondičný komplex so saunou, masážami, vodoliečbou, elektroliečbou, fitnescentrom, soláriom a kaderníctvom.
Istou rezervou tohto centra je nedostatok ubytovacích kapacít vyššej kategórie, ako aj penziónov rodinného typu. Dva hotely s celoročnou prevádzkou sú takmer počas celej letnej sezóny i mimo nej plne vyťažené. Väčšinu ubytovaných hostí tvoria klienti z Česka, ale v poslednom čase pribúdajú aj návštevníci z Poľska, Maďarska a iných okolitých štátov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 13:22