StoryEditor

Luxusný Kempinski zíva prázdnotou

Obsadenosť tatranského hotela Kempinski nedosahuje ani polovicu. "Je to 45 percent, čo sa však približuje našim očakávaniam, ktoré boli 47 percent,“ vraví predseda predstavenstva hotelového holdingu Best Hotel Properties Branislav Babík. Na otázku, koľko z toho tvoria beneficienti J&T Banky, reaguje, že ide o zanedbateľné percento.

"Pobyt v Kempinskom je ako benefit určený pre zákazníkov, ktorí do banky vložili 100-tisíc eur a tých zas tak veľa nie je,“ vysvetľuje. Klientelu päťhviezdičkového hotela v Tatrách tu spolovice tvoria Slováci a Česi, desať percent Nemci a zvyšok mix národností. Spoločnosť Best Hotel Properties, ktorá by mala zastrešovať štvor- až päťhviezdičkové hotely finančnej skupiny J&T, si navyše bude musieť počkať na zaradenie tohto luxusného tatranského hotela do svojej vlastníckej štruktúry.

Problémoví akcionári
Samotný prevod Kempinského z terajšieho majiteľa, ktorým sú Kúpele Štrbské Pleso na nového - Best Hotel Properties - nebude totiž vôbec taký jednoduchý, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Predseda predstavenstva hotelového holdingu Branislav Babík pre HN potvrdil, že je to z dvoch dôvodov. "Prvým je akcionárska štruktúra. Okrem majoritného vlastníka (je napojený na J&T - pozn. red.) tu majú svoje podiely i ďalší dvaja akcionári (mesto Vysoké Tatry a Všeobecná zdravotná poisťovňa - pozn. red.). Prevzatie nehnuteľnosti či obchodného podielu v hotelovej spoločnosti podlieha dohode všetkých troch akcionárov. Samozrejme, i tu platí to, že čím viac akcionárov, tým ťažšia cesta k podpisu zmluvy,“ povedal Babík a zdôraznil, že chcú výlučne stopercentný podiel.

Peniaze z eurofondov
Problémom ale môže byť i to, že práve na rekonštrukciu tohto hotela použili v rokoch 2004 - 2005 eurofondy v hodnote asi 2,5 milióna eur. Tie môže byť problém previesť na nového vlastníka. To nám priznáva i Babík s tým, že o podmienkach, za ktorých sa čerpali eurofondy, sú ochotní rokovať a tento hotel kúpiť s tým, že sa vyriešia všetky platné záväzky.

01 - Modified: 2003-10-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Díleri zbraní naleteli reportérovi Sunday Timesu 02 - Modified: 2003-10-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Chyba, podvod alebo provokácia? 03 - Modified: 2003-10-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Embargované krajiny 04 - Modified: 2003-10-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nemohlo ísť o pokus o vývoz
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 02:29