StoryEditor

Podniky a trhy krátko

21.08.2002, 00:00

Firma BEZ Transformátory, a. s., Bratislava dosiahla za prvých šesť mesiacov zisk 5,23 mil. Sk pri tržbách z predaja vlastných výrobkov a služieb, zvýšených o aktiváciu a zmenu stavu vnútropodnikových zásob, 171,916 mil. Sk. Spoločnosť vytvorila pridanú hodnotu 47,706 mil. Sk a prevádzkový hospodársky výsledok 5,162 mil. Sk. (TASR)
Výberová komisia rezortu privatizácie určila za budúceho vlastníka 49-percentného podielu v Slovenskej autobusovej doprave (SAD) Lučenec, a. s., spoločnosť Powell, s. r. o., Žiar nad Hronom. Investor zaplatí za minoritný balík akcií 58,665 mil. Sk, čo zodpovedá i jeho nominálnej hodnote. Vstup firmy Powell do "akciovky" musí ešte v dnes schváliť vláda. (TASR).
Severoslovenské vodárne a kanalizácie (SeVaK), š. p., Žilina zaznamenali v prvom polroku s výnosmi 512,4 mil. Sk a nákladmi 528,4 mil. Sk stratu približne 16 mil. Sk. Plánovaná strata bola vyše 34 mil., takže plnenie plánu zlepšili o 52,8 %. (TASR)
Správne konanie vo veci koncentrácie podnikateľa Grafobal Group, a. s., Bratislava s držiteľom licencie na vysielanie TV JOJ, spoločnosťou MAC TV, s. r. o., Košice, inicioval tento mesiac Protimonopolný úrad (PMÚ) SR. Grafobal Group získal 50-percentný podiel v MAC TV od spoločnosti Česká produkční invest (ČPI) zo skupiny MEF Holding zmluvou z konca júla. ČPI si i po tejto transakcii ponechá v držiteľovi licencie 20-percentný podiel. Zvyšných 30 % ostáva vo vlastníctve slovenského podnikateľa a spolumajiteľa MEF Holdingu Vladimíra Komára. (TASR)
Pochybné náhradné diely sa nachádzajú v každom treťom ruskom lietadle. Podľa moskovských novín Izvestija s odvolaním sa na kontrolnú komisiu letovej bezpečnosti sa takéto súčiastky nachádzajú tiež v prezidentovom lietadle Rossija. Leteckí inšpektori preverujú stav lietadlového parku jednotlivých aerolínií. Podľa ruského ministerstva dopravy ostane po dôslednejších kontrolách na trhu pravdepodobne len 20 až 40 zo súčasných 267 dopravcov. (SITA)
Holcim (Slovensko), a. s., Rohožník chce v tomto a budúcom roku investovať do modernizácie technologických zariadení dovedna 2 mld. Sk. Modernizovať sa má najmä technologická linka na výrobu sivého cementu, príprava a skladovanie suroviny, ktorá o. i. umožní lepšie využitie slovenskej surovinovej základne. (TASR)
Trenzdroj, a. s., Trenčín sa v prvom polroku dostal zo straty 676 tis. Sk, vykázanej v minulom roku, a dosiahol zisk 481 tis. Sk pri tržbách z predaja vlastných výrobkov a služieb 10,699 mil. Sk. Vlastníkom 100-percentného balíka akcií v menovitej hodnote 104,774 mil. Sk je Zdroj-Vopo, s. r. o., Trenčín. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 08:42