StoryEditor

Blokády diaľnic v Rakúsku

01.04.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Odporcovia tranzitnej dopravy v Rakúsku pripravujú cez veľkonočný týždeň niekoľko blokád diaľnic na juhozápade krajiny. Na 7. apríla je ohlásená blokáda taurnskej diaľnice pred južným portálom Taurnského tunela (A 10). Od 5. do 7. apríla pripravuje Transitforum Austria Tirol niekoľkohodinovú blokádu inntalskej diaľnice. Dopravná sekcia horného Korutánska chce spolu s Alpským združením uskutočniť zhromaždenie občanov pred južným portálom Katschberského tunela.
Blokády diaľnic v rakúskych spolkových krajinách Tirolsko, Korutánsko a Salzburg budú namierené proti zvyšovaniu motorových emisií v ovzduší a rastu hluku na cestách i jeho dôsledkom na obyvateľstvo v blízkosti preťažených dopravných tepien.
Členovia združení žiadajú nové zákazy pohybu pre nákladné vozidlá a zakázanie jázd po vedľajších cestách pre diaľkové tiráky, ktorých vodiči sa chcú vyhnúť plateniu diaľničných poplatkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 07:44