StoryEditor

Obnovia linku zo Sliača do Prahy

18.06.2003, 00:00

Od 28. júla, keď sa uskutoční inauguračný let novovznikajúcej leteckej spoločnosti Tatra Air Banská Bystrica, sa obnovuje pravidelné letecké spojenie medzi Sliačom a Prahou. Tatra Air ho bude zabezpečovať spoločne s Českými aerolíniami (ČSA) dvojmotorovým 45-miestnym lietadlom ATR 42 päťkrát do týždňa. Spiatočná letenka podľa predbežných kalkulácií bude stáť 4 800 Kč a odletové i príletové časy v oboch mestách sú nastavené tak, aby nadväzovali na dopoludňajšie a popoludňajšie prílety a odlety zahraničných leteckých liniek z Prahy. Podľa marketingového prieskumu až 90 % potenciálnych klientov má totiž záujem letieť z Prahy ďalej do sveta. Z hlavného mesta ČR bude linka na štartovať o 12.30 a zo Sliača o 14.25 hod. Linku už evidujú aj v centrálnom rezervačnom systéme leteniek ČSA a začali ich už predávať cestovné kancelárie Coimex a Ruefa Reisen.
Akcionármi spoločnosti Tatra Air je Európsky klub, mestá Banská Bystrica, Sliač, Zvolen, Banskobystrický samosprávny kraj a miestni podnikatelia. Je medzi nimi aj spoločnosť Silesia Air, ktorá vlastní jedno 9-miestne a jedno 6-miestne lietadlo, ktorými bude Tatra Air poskytovať doplnkové služby. Prvý komerčný let sa uskutočnili nedávno do Helsínk na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Nová letecká spoločnosť má záujem aj o medzinárodnú listovú a balíkovú prepravu pre Slovenskú poštu, ktorá podľa informácií predstaviteľa Európskeho klubu Andreja Kvasnu ruší od januára budúceho roka zmluvu na tento druh prepravy so Železničnou spoločnosťou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:34