StoryEditor

Elas láme rekordy v obrate

09.12.2002, 23:00

Rekordné tržby takmer 360 mil. Sk očakáva vo svojej jedenásťročnej histórii firma Elas, s. r. o., Prievidza. Obrat spoločnosti, ktorá patrí medzi najvýznamnejších systémových integrátorov na Slovensku i v Českej republike, vôbec po prvý raz prekročil hranicu 200 mil. Sk, a to už po desiatich mesiacoch tohto roka. Dosiaľ najúspešnejší z hľadiska dosiahnutého obratu bol rok 2000, keď Elas dosiahol tržby 174 mil. Sk. Rekordné hospodárske výsledky v tomto roku ovplyvňujú zrealizované zákazky a služby, zvyšujúca sa pridaná hodnota a export do Českej republiky. Jednou z najdôležitejších úloh v roku 2002 bola úspešne zvládnutá konsolidácia serverov Sociálnej poisťovne v Bratislave, ale aj rozšírenie projektu Codis v Českomoravskej stavebnej sporiteľni. V súčasnosti firma finišuje na Administratívnom informačnom systéme Sociálnej poisťovne, čo je zatiaľ najrozsiahlejší projekt vzhľadom na objem prác, komplexnosť problematiky i zložitosť riadenia, ktorý firma realizovala.
Elas založila v roku 1991 skupina bývalých pracovníkov Ústavu elektronizácie a automatizácie systémov. Začali s rozvojom aplikácií pre technológiu čiarového kódu, dnes v rámci spoločnosti operuje päť vzájomne sa dopĺňajúcich divízií, ktoré ponúkajú podnikové informačné systémy ERP, systémy elektronickej archivácie, spracovania a riadenia toku dokumentov, systémy personálnej identifikácie a identifikačné systémy riadenia logistických tokov a skladového hospodárstva. Orientáciu firmy na kvalitu dokazujú jej viaceré ocenenia. Okrem iných sú to napríklad Euromarket Award z roku 1995, Euroleaders Award z roku 1996, tohtoročný bronzový Golem či nedávne ocenenie v súťaži Národná cena SR za kvalitu v kategórii malých a stredných organizácií.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 19:14