StoryEditor

Šokovaná Stefaniová porazila Careyovú

23.11.2005, 23:00

V americkom Los Angeles v noci na stredu udeľovali tohtoročné ceny American Music Awards, ktoré sú pokladané za najdôležitejšie americké hudobné ocenenia po prestížnej Grammy. Víťazkou v kategórii soul/R&B sa stala Mariah Careyová, pričom išlo o prvú odovzdávanú cenu večera. Pôvodne so štyrmi nomináciami bola táto najúspešnejšia popová hviezda posledných rokov jasnou favoritkou podujatia. Nakoniec však "premenila" iba jedinú, čím si takmer zopakovala situáciu z roku 1997, keď po šiestich nomináciách odchádzala z udeľovania cien s prázdnymi rukami. Ocenenie v najprestížnejšej kategórii najlepšia popová a rocková umelkyňa napokon získala speváčka Gwen Stefaniová. Stefaniovú cena tak "šokovala", že pri príchode na pódium ani nevedela čo vlastne získala a že zvíťazila v tejto kategórii nad Careyovou. V mužskej kategórii popu a rocku sa presadil spevák Will Smith proti americkému raperovi 50 Cent a Rob Thomasovi. Hviezda sa pri preberaní ceny poďakovala "Bohu, starej matke a všetkým svojim fanúšikom".
Missy Elliotová získala zas ocenenie ako najlepšia rap/hip-hop umelkyňa a v rovnakej mužskej kategórii zvíťazil kontroverzný raper Eminem. Hviezda country Tim McGraw vyhral svoju country kategóriu, pričom tu bola nominovaná aj Gretchen Wilsonová. McGraw zároveň získal ocenenie za najlepší album. Podobne sa darilo aj punk-rockovému triu Green Day, popovej speváčke Kelly Clarksonovej, R&B triu Destiny's Child a funkovej kapele The Black Eyed Peas -- dvojica cien pre každého. Clarksonová -- najnovší americký idol -- bola vyhlásená za najlepšiu súčasnú dospelú umelkyňu. Získala tiež cenu divákov, ktorí jej spred domácich obrazoviek poslali najviac SMS správ.
American Music Awards absolvovali svoj 33. ročník. Ceny odovzdávajú predstavitelia amerického hudobného biznisu, nominácie závisia od predajnosti nosičov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 08:10