StoryEditor

Podiel exportu 99,9 percenta

23.05.2005, 00:00

Výrobca zdravotníckych textílií Tytex Slovakia z Humenného, ktorého majiteľom je dánska spoločnosť, získal ocenenie najlepšieho exportéra po druhý raz. "Podiel exportu na tržbách podniku predstavuje 99,9 percenta," hovorí manažérka financií firmy Drahomíra Džačovská. Hodnota vývozu na zamestnanca dosiahla 1,7 milióna korún. "Vlani sme získali nové trhy v Dánsku a Austrálii a uviedli na trh tri nové výrobky v modifikovaných verziách, no najväčšie skoky, v exporte medziročne o 80 a 30 percent, sme zaznamenali ešte vlani a predvlani. Pokračujeme vo vývoze najmä do Nemecka, Veľkej Británie, Španielska a ďalších krajín Európskej únie, ale aj do USA a Japonska," uviedla Džačovská.
Firma v Humennom zamestnáva 211 pracovníkov, z troch štvrtín ženy. Investor výrobu rozširuje, presúva sem ďalšiu časť výroby z Dánska. Všetko, čo sa vyrobí, sa aj predá a na náš trh sa vracia pod značkami odberateľov, napríklad Hartman. "Podiel pridanej hodnoty vyvážanej produkcie je 52 percent," dodala Džačovská.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 18:27