StoryEditor

Týždeň pred televízorom

21.07.2006, 00:00
Týždeň pred televízorom

Piatok 21. júla
23.05, Prima: Vždy vyhrať
Celkom kontraproduktívna americká komédia o amatérskom boxerovi, ktorý odmieta zavesiť rukavice na klinec. Film nakrútil v roku 1980 režisér Buddy Van Horn s Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe a hlavným nositeľom akože humoru je v ňom velikánsky orangutan.
0.10, TV Joj: Modlitba smrti
Americká akčná hlúposť s údajným skutočným ninjom v hlavnej úlohe. Volal sa Shô Koshugi a hral v kadečom, jedno bolo horšie ako druhé. V tomto filme stvárňuje otca rodiny, ktorá sa presťahuje z Japonska do USA, ale problémy sa presťahujú s ňou.

Sobota 22. júla
21.20, Prima: Polnočný beh
Nedocenená americká akčná komédia s Robertom DeNirom v hlavnej úlohe lovca ľudí, ktorý sa spriatelí so svojou korisťou -- mafiánskym účtovníkom a defraudantom. V pätách sú im nielen mafiánski vrahovia a konkurenčný lovec ľudí, ale aj samotné FBI. Film nakrútil v roku 1988 režisér Martin Brest.
22.45, TV Joj: Rambo 2
Muž -- armáda sa vracia do Vietnamu, aby Vietcongu a Sovietom ukázal, že stále platí, kto do teba kameňom, ty do neho rotačným guľometom. Je to čistá akcia, Sylvester Stallone v najlepšej forme, na režisérskej stoličke George Pan Cosmatos, rok výroby 1985.
23.00, Dvojka: Americké grafiti
Americká komédia z roku 1973, druhý riadny veľký film režiséra Georgea Lucasa, bez akejkoľvek zmienky o Hviezdnych vojnách, o partii tínedžerov, ktorí to pred odchodom na univerzitu v rodnom mestečku naposledy poriadne roztočia.

Nedeľa 23. júla
15.35, TV Joj: Návrat do budúcnosti 3
Záver už klasickej komediálnej trilógie o cestovaní v čase režiséra Roberta Zemeckisa, v ktorom sa Marti McFly a Dr. Brown pozrú na divoký západ. V hlavných úlohách opäť Michael J. Fox a Christopher Lloyd, film vznikol v roku 1990.
23.10, ČT 2: Taliančina pre začiatočníkov
Netradičná, ale o to pôvabnejšia dánska romantická komédia z roku 2000 o skupinke slobodných a bezdetných viac než tridsiatnikov, ktorí sa z nedostatku iných činností začnú venovať taliančine a celkom spontánne sa popária. Film nakrútila v súlade s manifestom Dogma 95 režisérka Lone Scherfigová.

Pondelok 24. júla
22.00, ČT 2: Ples príšer
Americká psychologická dráma režiséra Marca Fostera z roku 2000 o vdove po popravenom trestancovi, ktorá nadviaže romantický vzťah s jeho katom, rasistickým bacharom. Oscar® pre Halle Berryovú.

Utorok 25. júla
2.00, Jednotka: Jay a Mlčanlivý Bob vracajú úder
Americká viac-menej bláznivá komédia vynikajúceho popkultúrneho režiséra Kevina Smitha, nakrútená v roku 2001, o dvoch "týpkoch", hojne holdujúcich marihuane, a ich výprave, ktorá má prekaziť nakrúcanie filmu o nich. Jay a Tichý Bob sú kultové figúrky, ktoré sa objavili vo všetkých filmoch Kevina Smitha, ale hosťovali aj v iných dielach, napríklad vo Vreskote 3, Afromanovom videoklipe Because I Got High či v komiksoch ich alter eg Blutmana a Chronica. A Tichého Boba odjakživa stvárňuje sám režisér Smith.
3.25, TV Joj: Môj nepriateľ
Americko-nemecké sci-fi režiséra Wolfganga Petersena z roku 1985, v ktorom na opustenej planéte stroskotajú piloti dvoch strán vesmírneho konfliktu, teda nepriatelia na život a na smrť, ale v záujme prežitia sú donútení spolupracovať, a dokonca sa aj spriatelia. Výborný film, v ktorom sci-fi nie sú len kulisy, ale aj samotný príbeh.

Streda 26. júla
20.00, ČT 2: Tri farby: Červená
Záverečná časť voľnej farebnej trilógie poľského režiséra Krzysztofa Kieslowského, venovaná tentoraz bratstvu, nakrútená v roku 1993 vo francúzsko-poľskej koprodukcii, o náhodnom, a predsa osudovom stretnutí mladej dámy a starého sudcu na dôchodku, ktorí sú si podobnejší, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať.
22.10, Prima: Bozk draka
Priamočiary akčný francúzsko-americký triler režiséra Chrisa Nahona z roku 2001, nakrútený okolo neuveriteľných bojových, akčných a atletických kúskov Jeta Liho. A aby v tom nehral sám, tvorcovia ešte obsadili Bridget Fondovú a Tchéky Karyho.

Štvrtok 27. júla
21.40, ČT 2: Swannova láska
Dráma nakrútená podľa rovnomennej literárnej predlohy Marcela Prousta -- prvej časti románovej trilógie Hľadanie strateného času -- vo francúzsko-nemeckej koprodukcii v roku 1983 slávnym nemeckým režisérom Volkerom Schlöndorfom, so skutočne hviezdnym hereckým obsadením, ktorému dominujú Alain Delon, Fanny Ardantová, Ornella Mutiová a Jeremy Irons.
21.50, Dvojka: Tess
Ďalší prepis literárnej najklasickejšej klasiky, tentoraz adaptácia rovnomenného románu Thomasa Hardyho, nakrútená v roku 1979 režisérom Romanom Polanskim vo francúzsko-britskej koprodukcii. Príbeh príliš ambiciózneho sedliackeho dievčaťa, ktoré sa zapletie so šľachticom a škaredo na to doplatí.
22.35, Jednotka: Sumuru
Juhoafricko-britská sci-fi fraška hroznej kvality o astronautoch pristanuvších na planéte ovládanej ženami. Film nakrútil v roku 2003 režisér Darrell Roodt a je taký zlý, nezvládnutý a trápny, až sa naň dobre díva.
23.05, TV Markíza: Štvrtý anjel
Britsko-kanadský akčný triler režiséra Johna Irvina z roku 2001, s Jeremym Ironsom v hlavnej úlohe novinára, ktorý počas cesty na pracovnú dovolenku príde o manželku a dcéru, čo ho celkom prirodzene rozladí, a tak zvyšok filmu venuje aktivitám vedúcim k objasneniu úmrtí a pomste.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 21:26