StoryEditor

Zviditeľnili sa aj Slováci

29.05.2007, 00:00

Slováci tento rok v Cannes bodovali. Producent Marek Veselický sa zúčastnil na akcii Producenti v pohybe a bol tiež pri projekcii svojho filmu Rozhovor s nepriateľom na Filmovom trhu. "Som veľmi spokojný. Išiel som sem so zámerom získať kopec nových kontaktov, nové spoločné projekty, a to všetko sa potvrdilo. Už mám preddohodnuté tri projekty a ani neviem, kedy to všetko stihnem."
Slovenská scenáristka a režisérka Zuzana Liová porazila v súťaži Krzystof Kieslowski TVP Award 2007 v Cannes so svojím scenárom s názvom Dom jedenásť konkurentov z ďalších piatich východoeurópskych krajín. Pozitívny posun v situácii v slovenskom audiovizuálnom sektore vidí aj riaditeľ firmy Trigon Production Patrik Pašš, ktorý v Cannes strávil niekoľko dní a venoval sa intenzívnym rokovaniam: "Boli to náročné dni a asi 20 pracovných stretnutí. Začínali sme ráno a končili o polnoci. Avšak boli sme tento rok úspešní. Otvorili sme možnosť spolupráce na niekoľkých projektoch."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 09:33