StoryEditor

SaLon nové CD

04.02.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Damon Albarn
The Good, The Bad And The Queen
(EMI Music)
Damon Albarn je mužom mnohých tvárí -- stojí za superprojektom Gorillaz a nemenej úspešnou kapelou Blur. Teraz prichádza s ďalším hudobným projektom. A na pomoc si prizval aj ďalších kolegov z praxe. Paul Simonon hral v The Clash, Tony Allen v Africa 70 a Simon Tong v The Verve. Projekt začal naberať konkrétne črty už v roku 2004, jeho výsledkom je špecifická nahrávka ovplyvnená klasickou anglickou gitarovou tradíciou a západoafrickým afrobítom. Nechýba výrazná basová linka, klavír ani príjemne ležérna rytmika a charizmatický vokál.

KLAXONS
MYTHS OF THE NEAR FUTURE
(Universal)
Klaxons sú v súčasnosti novými miláčikmi britských médií. Ich štýl, ktorý je mixom gitár a tanečnej hudby, nazývajú "new rave", "progresívny pop" či dokonca "sci-fi punk-funk". Ich singel Golden Skans sa postupne začína hrávať aj v našich rádiách. Podľa BBC je skupina horúcim adeptom na objav tohto roka. Londýnska štvorica (hoci štyria sú až od 1. februára) vydala svoj prvý singel v apríli minulého roka. Dnes je na pultoch jej očakávaný debut a skupina sa chystá na turné.

Simon Webbe
Grace
(EMI Music)
Kedysi člen chlapčenskej skupiny Blue, dnes sólový spevák, ktorému vychádza už druhý album. Jeho debut sa totiž stretol s prekvapivo pozitívnymi reakciami. Nový album obsahuje 12 piesní, v ktorých sa vraj odrážajú spevákove spomienky na detstvo v Manchestri. On sám hovorí o tom, že nový album je ladený viac urban-folkovo, avšak nie je to veľká odbočka od jeho prvotiny. Stále sú prítomné silné melódie a skvelé aranžmány.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 13:01