StoryEditor

Jedňáky

18.06.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Milión za dáždnik Marilyn Monroe
BRATISLAVA -- Cez víkend sa v Beverly Hills opäť dražili osobné predmety známych ľudí. TZV. Julienova letná dražba sa koná každý rok. Za viac ako jeden milión korún sa predal dáždnik, s ktorým odfotografoval Andre de Dienes Marilyn Monroe na pláži v roku 1949. Za Hitchcockov cestovný pas zaplatil nový majiteľ takmer pol milióna korún. Zlatú zbraň Elvisa Presleyho predali takmer za 740-tisíc korún a mikrofón, ktorý používal v 50. rokoch v rozhlasovej relácii Lousiana Hayride, za 380-tisíc korún. Jeho fľaštičku na lieky na predpis vydražili za 67-tisíc korún. Pôvodne v nej boli aj lieky, tie však museli odstrániť, pretože by išlo o trestný čin.
SITA

Šesťdesiatnik Paul McCartney
Londýn/Praha -- Člen slávneho britského kvarteta The Beatles Paul McCartney dnes oslavuje 65 rokov. Podľa Guinnessovej knihy rekordov je najúspešnejším hudobníkom a skladateľom v dejinách populárnej hudby. Jeho skladba Yesterday je bezkonkurenčne najhranejšou piesňou histórie. V roku 2001 sa stal prvým spevákom v popových dejinách, ktorý zarobil viac ako miliardu dolárov a dlho bol najbohatšou celebritou európskeho hudobného priemyslu. V roku 1997 ho anglická kráľovná povýšila do šľachtického stavu. Okrem hudby sa McCartney venuje aj poézii a maliarstvu, je vegetarián a bol dvakrát ženatý. Nedávno vydal svoj 21. album pod názov Memory Almost Full.
ČTK

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:34