24.01.2008, 23:00
Autor:
kulkul

Túto otázku sme položili piatim módnym návrhárom. Zaujímalo nás tiež, či ich tvorba talianskeho velikána inšpirovala aj pri ich práci a čím pre nich Valentino bol alebo nebol výnimočný.

Lukáš Kimlička, módny návrhár:
Keď pred niekoľkými rokmi odišiel z módneho sveta Yves Saint Laurent, samotný Karl Lagerfeld sa o ňom vyjadril, že kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Teraz je to rovnaké. Myslím si, že Valentino už dosiahol tie najväčšie méty vo svete módy. Musím sa priznať, že je to jedna zo značiek, ktorá ma inšpiruje najviac, pretože je zo všetkých najženskejšia.
Izabela Komjáti, módna návrhárka:
Valentino bol klasický taliansky návrhár s veľkým menom. Hoci ma špeciálne neinšpiroval a mala som radšej iné mená, myslím si, že táto značka pretrvá aj v prípade, že namiesto neho bude figurovať nejaký ďalší módny návrhár. Svojím klasickým štýlom si dokázal vybudovať neohrozenú pozíciu. Nemyslím si však, že ho bude škoda.
Boris Hanečka, módny návrhár:
Starí páni odchádzajú. Yves Saint Laurent spravil pred pár rokmi niečo podobné. Asi to bolo jeho súkromné rozhodnutie a spravil dobre. V najlepšom treba skončiť... A čo sa týka inšpirácie? Valentinova červená koluje v každej návrhárskej krvi, pretože tá jeho červená je naozaj červená. A vďaka nemu je červená trendy, aj keď je práve "out".
Hana Převrátilová, módna návrhárka:
Určite ma Valentino inšpiroval, pretože som človek, ktorý má rád jednoduché a čisté línie. Ak by ste sa ma spýtali, koho považujem za kráľa spoločenských šiat, tak by som určite ako jeden z príkladov uviedla práve jeho. Jeho odchod do dôchodku je skutočne škoda. Uvidíme, akým spôsobom sa bude vyvíjať ďalej línia tohto módneho domu.
Fero Mikloško, módny návrhár
Valentinov odchod v žiadnom prípade neznamená koniec sveta módy. Jeho značka bola a vždy aj bude zárukou najvyššej kvality a luxusu. Jeho haute couture móda patrí už tradične k vrcholom módnych prehliadok, ktoré vždy podčiarkne svojou červenou farbou. Tá je v jeho tvorbe skrátka neodmysliteľná.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 08:16