StoryEditor

Prvenstvo patrí trom spoločnostiam

11.11.2002, 23:00

Sedem z dvadsiatich spoločností, ktoré sa prihlásili do 3. ročníka súťaže Národná cena SR za kvalitu 2002, sa dostalo do finále a tri z nich získali najvyššie ocenenie. Spomedzi veľkých výrobných organizácií, ktoré majú viac ako 250 zamestnancov, si cenu v tomto ročníku súťaže odniesla spoločnosť U.S. Steel Košice, s. r. o., Košice. V kategórii veľkých organizácií poskytujúcich služby s viac ako 50 zamestnancami si cenu odniesli predstavitelia spoločnosti Slovnaft VÚRUP, a. s., Bratislava a v kategórii malých a stredných výrobných organizácií s menej ako 250 zamestnancami patrí cena firme ON Semiconductor Slovakia, a. s., Piešťany. Ocenenými finalistmi sa na základe rozhodnutia hodnotiteľskej komisie v treťom ročníku súťaže stali spoločnosti Elas, spol. s r. o., Prievidza, Mliekospol, a. s., Nové Zámky, Tauris Nitra, spol. s. r. o., Mojmírovce a v kategórii veľkých organizácií poskytujúcich služby s viac ako 50 zamestnancami PosAm Bratislava, spol. s r. o., Bratislava.
Podľa vedúceho tímu posudzovateľov Národnej ceny SR za kvalitu 2002 Jána Roháča sa cena za kvalitu udeľovala tento rok po deviatykrát, iba tretí rok má charakter národného ocenenia, súťaž bola modifikovaná a upravená podľa pravidiel modelu podnikateľskej výnimočnosti EFQM. "Tento model v súčasnosti najlepšie vystihuje princípy komplexného manažérstva kvality. Model pozostáva z deviatich kritérií a je rozdelený na dve základné časti. V prvej sa hovorí o predpokladoch, ktoré organizácia musí vytvoriť na to, aby dosiahla požadované výsledky. Na základe predpokladov organizácia predkladá výsledky vo vzťahu k pracovníkom, zákazníkom, spoločnosti a prezentuje aj výsledky kľúčových činností. Celý model je o neustálom učení sa a zdokonaľovaní systému riadenia kvality," povedal J. Roháč.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 12:58