StoryEditor

Weiss povedie Slovákov aj naďalej

13.07.2010, 00:00

Strojca historického úspechu nášho futbalu Vladimír Weiss naďalej zostane reprezentačným trénerom. Muž, ktorý dostal slovenskú futbalovú reprezentáciu medzi šestnásť najlepších tímov na svetovom šampionáte v Afrike, by mal už dnes oficiálne potvrdiť, že zostáva trénerom národného mužstva. "Pokiaľ sa nič nepredvídané nestane, ostáva tréner Weiss pri reprezentácii," prezradil zdroj, ktorý si neželal byť menovaný.

Najbližšie proti Chorvátom
Weiss sa už so Slovenským futbalovým zväzom ústne dohodol na tom, že bude pokračovať vo funkcii. Podľa našich zistení rokovania prebehli minulý týždeň a bolo treba len doladiť detaily. Weiss teda povedie Slovákov aj v augustovom prípravnom súboji proti bronzovému tímu z majstrovstiev sveta spred dvanástich rokov Chorvátsku a aj v samotnej kvalifikácii na európsky šampionát v roku 2012. Náš tím v nej začína v septembri na domácom ihrisku proti Macedónsku. "Podľa mňa je správne, že Weiss bude pokračovať. Mužstvo získalo pri ňom sebavedomie, on stojí za hráčmi a môže s nimi dosiahnuť úspech aj v ďalších kvalifikáciách," skonštatoval pre HN bývalý reprezentačný tréner Dušan Galis.

Weiss sa s národným mužstvom zžil, stojí pri ňom a hráči zase pri trénerovi. "Pokiaľ ja budem pri reprezentácii, na týchto hráčov nedám nikdy dopustiť. Budem si ich chrániť a brániť," povedal o národnom tíme Weiss. Ten sa zahrával aj s myšlienkou, že by okrem reprezentácie trénoval aj klub, pretože viesť iba národný tím sa mu málilo. "On o tom uvažoval už aj predtým. Je to na ňom, ako sa rozhodne," tvrdí pre HN viceprezident futbalového zväzu Stanislav Strapek.

Čakanie na ďalšie úspechy
Aj podľa viacerých odborníkov je dobré, že Weiss zostane pri našej reprezentácii. Ako jediný totiž dosiahol úspech so slovenskými futbalistami. Prvýkrát v ére samostatnosti dostal náš futbal na svetový šampionát. Do národného tímu zapracoval mladých hráčov z európskych klubov, dal im šancu v náročných kvalifikačných zápasoch o svetový šampionát, a potom aj priamo v Afrike. "Tento národný tím má obrovskú perspektívu. O necelé dva mesiace sa začína nová kvalifikácia, takže si myslím, že by mal zostať a pokúsiť sa o ďalší úspech," tvrdí pre HN bývalý reprezentačný tréner Dušan Radolský.

S tým, že s Weissom môže byť náš futbal naďalej úspešným, sa stotožnili aj samotní hráči. Ich tréner im totiž vštepil víťaznú morálku. "Odstránil určité chyby, ktoré tu boli. Detaily, ktoré môžu byť pre úspech rozhodujúce. Teraz vládne v tíme väčšia disciplína a kamarátska atmosféra a všetci veríme, že môžeme byť úspešní," uviedol reprezentačný obranca Ján Ďurica. Práve tento tím sa na čele s trénerom Weissom postaral o spropagovanie futbalu v krajine. "Dúfam, že futbal u nás pôjde ešte vyššie a bude napredovať. Azda bude chodiť aj na najvyššiu súťaž viac fanúšikov ako doteraz," povedal pre HN najstarší člen národného mužstva Zdeno Štrba.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko-3, menuAlias = slovensko-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 23:40