StoryEditor

Rimavská Sobota sa usiluje o dostavbu aquaparku Kurinec

30.05.2007, 10:28
Autor:
TASRTASR

Takmer štyri milióny korún vyčlenili na svojom ostatnom zasadaní poslanci Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote na prípravu projektovej dokumentácie rekreačnej oblasti (RO) Kurinec. Samospráva chce totiž požiadať o financovanie tejto stavby štrukturálne fondy Európskej únie (EÚ).
Celkové náklady na stavbu predbežne vyčíslili na 375 miliónov korún. Mesto už ale v oblasti v minulosti vybudovalo športovú zónu, časť infraštruktúry, realizovalo geotermálny vrt a preinvestovalo tam takmer 200 miliónov korún. Aj tieto investície vyfinancovali prevažne z fondov EÚ.
Podľa primátora Rimavskej Soboty Štefana Cifruša mesto má dve alternatívy riešenia výstavby aquaparku. Investora na základe zmluvy so samosprávou pomáha už nejaký čas hľadať spoločnosť VVMZ, s. r. o., Bratislava. Aquapark však môže dobudovať aj samotné mesto.
Obyvatelia Rimavskej Soboty a okolia nemajú už dlhší čas možnosť letného kúpania. Mestské plážové kúpalisko je dlhšiu dobu zatvorené, a tak najbližším miestom s možnosťou oddychu je vodná nádrž Teplý Vrch vzdialená od mesta 14 kilometrov. Menšie mestské kúpalisko je v 28 kilometrov vzdialenej Hnúšti a bazénový komplex dobudovali vlani v kúpeľoch Číž. Tie sú od okresného mesta vzdialené 24 kilometrov. Rekreačná oblasť Kurinec sa nachádza asi sedem kilometrov od R. Soboty.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 02:38