StoryEditor

Po večernej búrke zaplavilo niekoľko obcí v okrese V. Krtíš

28.06.2006, 10:25
Autor:
TASRTASR

Asi hodinová búrka spojená s prietržou mračien a silným dažďom spôsobila v utorok večer záplavy v časti niekoľkých obcí v okrese Veľký Krtíš. Postihnuté sú najmä Malé a Veľké Zlievce, Muľa - časť Čomor a Bušince.
"Na miestach povodní zasahovalo v noci 34 hasičov," povedal TASR riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vo Veľkom Krtíši Dušan Sľúka. Pomáhali aj kolegovia zo Žiaru nad Hronom a Krupiny. Hasiči v súčinnosti s vedením tamojších samospráv pomáhali pri evakuácii ôsmich ľudí v Muli. "V dedine zaplavilo 11 domov, väčšinou ale išlo o objekty, ktoré nikto neobýval," podotkol Sľúka. Najhoršia situácia bola a stále ešte je v Bušinciach, kde sú zaplavené tri ulice. "Voda tu zrazu vystúpila až do výšky dvoch metrov," uviedol riaditeľ hasičov. Živel čiastočne narušil most a zaplavil tiež kotolňu základnej školy. "Dnes ráno už voda klesla a hasiči ju odčerpávajú už len z troch domov," pripomenul.
Podľa Sľúku povodne spôsobila najmä prívalová voda z okolitých polí. V lokalite vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Hasiči, vodohospodári i pracovníci odboru životného prostredia vo Veľkom Krtíši momentálne situáciu monitorujú.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 02:54