StoryEditor

Kováčik: VšZP prehodnotí počet poskytovateľov, s ktorými uzavrie zmluvy

14.01.2007, 13:38
Autor:
TASRTASR

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) predpokladá, že od 1. apríla neuzatvorí zmluvy v takom rozsahu, počte poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ako je to v súčasnej dobe. Povedal pre TASR generálny riaditeľ VšZP Anton Kováčik, podľa ktorého si treba uvedomiť, že to súvisí aj s odchodom poistencov do iných zdravotných poisťovní.
Okrem toho VšZP nadviaže na výsledky analýzy týkajúcej sa optimalizácie a reštrukturalizácie zdravotníckej siete na Slovensku.
VšZP má uzatvorené zmluvy s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti do konca marca.
"Rokujeme s poskytovateľmi o úprave hodnoty práce lekára. Rokujeme o hodnote bodu, o kapitácii a o hodnote prípadu v rámci nemocníc, kde dôjde k úprave týchto cien. To znamená, že vytvoríme pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti priestor na zvýšenie prostriedkov, ktoré dostanú od našej spoločnosti," povedal Kováčik.
Na otázku, ako sa prejaví pri rokovaní zvýšenie zdrojov, ktoré dostane za poistencov štátu Kováčik konštatoval: "Rokujeme s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti v súčasnej dobe tak, ako je stanovený rozpočet. To znamená, že máme na štyri mesiace zvýšené príjmy za poistencov štátu, ale pripravujeme a schvaľujeme tak, ako by sme mali tieto peniaze do konca roka. Len čo dôjde k úprave legislatívy a bude vytvorená tak, že 1. mája príde tých päť percent do konca roka, dohoda znie, že sa prehodnotia zmluvy nanovo."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 10:57