StoryEditor

Fico: Predstavitelia SDKÚ vo vláde rozpredávajú štátny majetok

24.05.2006, 18:45
Autor:
SITASITA

Strana Smer - sociálna demokracia sa podľa jej predsedu Roberta Fica dostala k hodnoverným informáciám, ktoré dokazujú, že predstavitelia SDKÚ-DS vo vláde rozpredávajú nehnuteľný štátny majetok. Ako uviedol na tlačovej besede, jeho strana má informácie o predaji budov a pozemkov bývalého štátneho podniku Letecké opravovne Banská Bystrica, ktorý bol od januára akciovou spoločnosťou v stopercentnom vlastníctve ministerstva obrany. "Dvaja členovia predstavenstva leteckých opravovní, dosadení ministrom Martinom Fedorom, podpísali kúpnopredajnú zmluvu o predaji budov a pozemkov v centre Banskej Bystrice na Skúteckého ulici fyzickej osobe bez výberového konania a za cenu dohodou," vyhlásil Fico.
Ľudia dosadení ministrom za SDKÚ - DS predali podľa Fica dve lukratívne budovy s rozlohou 406 a 449 metrov štvorcových a pozemky s rozlohou 4 180 metrov štvorcových za 7,5 mil. korún. Podľa Fica pritom na základe trhových cien pozemkov v danej lokalite sa dá trhová cena nehnuteľností odhadnúť až na 48 mil. korún.
Predložený prípad považuje Fico len za smietku v obrovskom objeme vytunelovaného majetku. "Je však príkladom, ako sa dá zo štátu vytiahnuť veľká suma peňazí a použiť na súkromné alebo stranícke účely. Postup je jednoduchý. Nominanti SDKÚ - DS predajú za podhodnotenú cenu svojmu známemu štátny majetok a kupujúci pod stolom doplatí dohodnutú sumu. Peniaze z takéhoto kšeftu sú špinavé a dajú sa oprať, napríklad vo volebnej megakampani SDKÚ-DS," vyhlásil Fico.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 16:58