StoryEditor

Krátko (3.s)

11.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR

Prezident Ivan Gašparovič včera na Bratislavskom hrade vymenoval 72 vysokoškolských profesorov. Vymenovací dekrét z jeho rúk prevzalo 25 nových profesoriek a 47 profesorov z rôznych odborov i vysokých škôl. Podľa hlavy štátu včerajší akt potvrdzuje kvalifikačnú úroveň slovenských vysokých škôl. Vypĺňa podľa neho priestor k skvalitneniu ich pedagogického, vedeckého a intelektuálneho potenciálu ako aj možnosti pri výučbe a výchove študentov. (SITA)

Maskovaný a ozbrojený muž prepadol včera pobočku Slovenskej sporiteľne na Istrijskej ulici v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Pracovníčka pobočky mu pod hrozbou zbrane dala niekoľko stotisíc korún, ktoré si odniesol v čiernom ruksaku. Počas prepadu neboli v pobočke žiadni klienti a nikto nebol zranený. (SITA)

Slováci počas zbraňovej
amnestie odovzdali polícii od 14. apríla minulého roku 2 712 zbraní. Len za minulý týždeň to bolo 348 zbraní. Túto možnosť môžu občania využiť ešte do piatka, pričom polícia neuvažuje o jej opakovaní v blízkej budúcnosti. Policajní experti doteraz preskúmali približne 900 zbraní, ani jedna z nich nebola použitá pri trestnej činnosti. Občania z toho požiadali o zaevidovanie pri viac ako 500 zbraniach. "Cieľom novely o zbraniach a strelive je znížiť počet nelegálne držaných zbraní a uľahčiť ich identifikáciu," uviedol hovorca Prezídia PZ Martin Korch. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 03:37