StoryEditor

Konateľov Formula-tip neprepustili ani na kauciu

22.04.2007, 17:01
Autor:
TASRTASR
Sudca Okresného súdu v Trenčíne odmietol prepustiť na kauciu štyroch konateľov stávkovej spoločnosti Formula-tip, ako aj ďalších dvoch zamestnancov tejto spoločnosti a uvalil na nich väzbu. Advokát ponúkal 200-tisíc korún za každého.

Troch zadržaných zamestnancov už v piatok prepustili. Konateľka Margita T. v cele skolabovala, v súčasnosti je hospitalizovaná v nemocnici. Ostatných obvinených previezli do leopoldovskej väznice. TASR o tom informoval konateľ Formula-tip Jozef Jablonický, ktorý medzi podozrivými nefiguruje.
"Konateľka skolabovala, takmer vykrvácala, ešte aj v nemocnici ju vyšetrovatelia vypočúvali. Ďalšiemu konateľovi sa prudko zhoršil zdravotný stav, je ťažký onkologický pacient, preto potrebuje intenzívnu zdravotnú starostlivosť," povedal pre TASR Jablonický. Obvinení poskytli polícii všetky informácie, o ktoré ich vyšetrovatelia žiadali a mali o nich znalosť. Podľa krajskej hovorkyne v Trenčíne Lenky Bušovej "platí to, čo povedali v piatok". Vtedy polícia informovala o razii v stávkovej kancelárii Formula-tip.
Podľa polície sa skutok stal trikrát, a to 20. februára tohto roku, keď mali obvinení pripraviť spoločnosť o 1,6 milióna korún, 30. marca o 9,5 milióna korún a 10. apríla o 6,1 milióna korún. Spôsobená škoda činí spolu 17,2 milióna korún.
"Považujem to za dielo konkurencie. Sme totiž jednotkou na trhu s vyše 2,5-miliardovým obratom ročne. V piatok a v sobotu sa nám navyše pokúšali ľudia z daňového úradu na príkaz polície vypnúť server, a tým znemožniť vyplácanie klientov, ako aj naberanie nových stávok. Úradníci však nemali povolenie prokurátora, tak sa im to nepodarilo," tvrdí Jablonický. Podľa neho nemali úradníci záujem sťahovať údaje, čo im aj povolil, ale jedine vypnúť server.
Server mala Formula-tip vypnutý už vo štvrtok 19. apríla, keď prišlo k razii a policajti si z počítačov sťahovali dôkazový materiál. Na dverách pobočiek vtedy visel nápis "z technických príčin zatvorené". Od piatka pobočky začali opäť fungovať, ako aj terminály Tipos - bingo, ktoré sa v pobočkách firmy nachádzajú.
Obvineným hrozí v prípade dokázania viny až 12 rokov väzenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:44