StoryEditor

Ján Cuper kandiduje na predsedu BSK za trojkoalíciu národných a ľudových strán

05.10.2005, 14:38
Autor:
TASRTASR

Do volieb Bratislavského vyššieho územného celku pôjde Ľudová strana - HZDS v trojkoalícii so Zjednotenou a Pravou SNS. Ich spoločným kandidátom na predsedu VÚC je Ján Cuper, poslanec NR SR za ĽS HZDS.
Volebné preferencie ĽS-HZDS sa v Bratislavskom kraji pohybujú v rozpätí od osem do jedenásť percent a preto si strana nerobí veľké ilúzie o volebnom výsledku. No, ako dodal Cuper na dnešnej tlačovej besede, v prípade predpokladanej nízkej volebnej účasti občanov môžu nastať prekvapivé výsledky. Sám by pokladal za úspech, keby vo voľbách predsedu kraja postúpil do druhého kola.
Trojkoalícia národných a ľudových strán je otvorená aj pre ďalšie politické subjekty. Podľa Cupera rokuje o volebnej podpore so stranou ANO. Tá však už vytvorila koalíciu s SDKÚ, SMK a DS. Ich spoločným kandidátom je Ľubo Roman, ktorého ale na kongrese ANO vylúčili zo strany. Ďalším koaličným kandidátom je Vladimír Bajan s podporou Smer-SD, SF, HZD a KDH. Šesticu kandidátov na predsedu BSK dopĺňajú Ivan Švejna z hnutia Vpred, David Dvořák za Občianskych liberálov a Karol Ondriaš za KSS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 18:04