StoryEditor

STV hrozia za SuperStar ďalšie pokuty

16.09.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Členovia Rady STV sa obávajú niekoľkomiliónovej pokuty, ktorú by televízia mohla dostať za odvysielanie druhej série Slovensko hľadá SuperStar. Sankciu by podľa nich mohla udeliť Rada pre vysielanie a retransmisiu za prerušovanie programu, ako sa to stalo v prípade SuperStar I.

Členovia Rady STV sa obávajú niekoľkomiliónovej pokuty, ktorú by televízia mohla dostať za odvysielanie druhej série Slovensko hľadá SuperStar. Sankciu by podľa nich mohla udeliť Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) za prerušovanie programu, ako sa to stalo v prípade SuperStar I. STV za ňu dostala pokuty v celkovej výške 3,5 milióna korún. Spolu s ďalšími reklamou prerušenými reláciami o SuperStar dosiahli pokuty 6,5 milióna korún. Vedenie televízie sa proti prvej pokute vo výške milión korún odvolalo na Najvyšší súd SR.
Člen Rady STV Bohumír Bobocký však upozornil, že RVR môže za každé odvysielanie SuperStar aj za reprízu programu udeliť pokutu v maximálnej výške päť miliónov korún. Za celú sériu SuperStar by sa tak pokuta mohla vyšplhať podľa členov rady až do výšky 100 miliónov korún. Napriek tomu sa vedenie STV rozhodlo odvysielať SuperStar II tak ako prvú časť. Do rozhodnutia súdu sa bude program vysielať s prerušením na reklamu a za prípadné ďalšie sankcie preberá zodpovednosť podľa vlastných slov generálny riaditeľ Rybníček.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 05:08