StoryEditor

Slota: ÚPN by mohol byť začlenený pod MV ako sekcia

18.09.2006, 16:19
Autor:
TASRTASR

Ústav pamäti národa (ÚPN) by mohol byť podľa predsedu Slovenskej národnej strany Jána Slotu veľmi jednoducho začlenený pod ministerstvo vnútra ako sekcia.
"SNS nezáleží nejako na tomto ústave," vyhlásil Slota po rokovaní Koaličnej rady. Zhodne s premiérom Robertom Ficom však pred novinármi zdôraznili, že o obsadení šéfa ÚPN a rozložení síl v bezpečnostných orgánoch dnes koalícia nerokovala. "ÚPN v porovnaní s úlohami, ktoré stoja pred vládou, je absolútne zanedbateľná vec, nevenovali sme tomu pozornosť," konštatoval predseda vlády.
Národniari pôvodne prejavili záujem o post šéfa ÚPN po zosnulom Jánovi Langošovi. Na poslednej schôdzi parlamentu však SNS stiahla svojich dvoch kandidátov na tento post - Petra Bielika a Adriána Kuceke.
Koaličná rada sa podľa premiéra venovala tomu, ako zabezpečiť zdroje na plnenie záväzkov, ktoré sú v programovom vyhlásení vlády. Koaliční lídri preto hovorili o prioritách štátneho rozpočtu na budúci rok a čerpaní eurofondov.
Predsedovia Smeru, SNS a ĽS-HZDS sa nezaoberali ani údajným národnostne motivovaným útokom na študentku Hedvigu Malinovú. Policajti podľa Fica jasne povedali, že útok sa nestal, o prípadnej sťažnosti rozhodne prokurátor.
Vzťahy medzi koaličnými lídrami sú podľa premiéra úplne normálne. Pripomenul, že táto koalícia pripisuje rokovania koaličnej rady iba konzultačný charakter a rozhoduje Národná rada SR a vláda.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
15. jún 2024 22:49