StoryEditor

Bauer: Fico účasťou na bieloruských oslavách klesol na úroveň KSS

13.09.2005, 18:38
Autor:
TASRTASR

Predseda Smeru - sociálnej demokracie Robert Fico posunul prijatím pozvania bieloruskej ambasády na oslavu Dňa nezávislosti mantinely svojho politického správania na úroveň Komunistickej strany Slovenska, myslí si podpredseda KDH pre zahraničie Rudolf Bauer.
Bauer, ktorý rovnako dostal pozvanie na recepciu bieloruskej ambasády, poslal namiesto akceptácie pozvania bieloruskému veľvyslancovi list, v ktorom vyzval bieloruskú vládu a prezidenta Alexandra Lukašenka na dodržiavanie základných demokratických pravidiel. Predseda Smeru Robert Fico svojím správaním vyslal podľa podpredsedu KDH negatívny signál nielen sám o sebe, ale aj o Slovensku.
"Fico by sa mal ospravedlniť všetkým občanom Bieloruska, ktorí na vlastnej koži musia prežívať dennodenné represálie Lukašenkovho režimu a sú pre vernosť slobode a demokratickým pravidlám prenasledovaní a väznení," povedal pre TASR Bauer.
Predseda Smeru sa na bieloruských oslavách Dňa nezávislosti zúčastnil koncom júla. Spolu zo zástupcami Komunistickej strany Slovenska bol jediným slovenským predstaviteľom, ktorý pozvanie prijal. Podľa vlastných slov nechcel Fico vyslať žiaden politický signál. Jeho účasť na oslavách ostro odsúdil okrem iných aj minister zahraničných vecí Eduard Kukan.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 14:10