StoryEditor

Rusko podal už druhé trestné oznámenie pre spáchanie trestného činu v NR SR

18.11.2005, 14:14
Autor:
TASRTASR
Pavol Rusko podal v stredu 16. novembra už druhé trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu v prípade jedného z poslancov NRSR. Má ísť údajne o pokus o korupciu poslanca Jozefa Elsnera, ktorý pôsobil v ANO a neskôr sa pridal k Linterovej skupine.

Predseda ANO Pavol Rusko podal v stredu 16. novembra už druhé trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu v prípade jedného z poslancov Národnej rady Slovenskej republiky.
Polícia podľa Jany Pôbišovej z Ministerstva vnútra SR preverí, či došlo v tomto prípade k spáchaniu trestného činu podplácania alebo iného trestného činu. Úrad boja proti korupcii musí rozhodnúť do 30 dní, či v tomto prípade začne trestné stíhanie.
Podľa medializovaných informácií má ísť údajne v tomto prípade o pokus o korupciu poslanca Jozefa Elsnera, ktorý pôsobil v ANO a neskôr sa pridal k Linterovej skupine. "Informáciu, že je podané trestné oznámenie, som dostal v stredu. Vraj mi ponúkli 20 miliónov, dnes sa tvrdí, že už iba nejaké prostriedky a ja som to mal Ruskovi povedať," povedal pre TASR Elsner, ktorý dohady o jeho osobe odmietol. V prípade, že Pavol Rusko zverejní nahrávku, ktorá by mala slúžiť na Elsnerovu diskreditáciu, je ho poslanec pripravený žalovať. "Je to absurdné ako koná ten pán," dodal Elsner.
Pavol Rusko podal už v poradí druhé trestné oznámenie v súvislosti s podozrením z kupčenia s hlasmi poslancov v NR SR. K prvému trestnému oznámeniu priložil Rusko aj CD s audiovizuálnou nahrávkou, ktorá má podľa neho potvrdzovať, že bližšie neurčení ľudia sa pokúsili skorumpovať poslankyňu Ivetu Henzélyovú pred septembrovou schôdzou Národnej rady SR. Na nahrávke, ktorú Rusko prezentoval aj pred médiami, mu poslankyňa v súkromnom rozhovore oznamuje, že dostala ponuku na rekonštrukciu domu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 18:09