StoryEditor

Slotovi sa nepáčia Valentovičove kroky, chváli Harabina

27.04.2007, 17:10
Autor:
TASRTASR
Realizácia signalizovaných systémových opatrení v rezorte zdravotníctva sa podľa predsedu SNS Jána Slotu utlmila. Nepáči sa mu preto konanie ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča, navyše nevie nič o príčinách tohto stavu.

Na dnešnej tlačovej konferencii v Bardejove po zasadnutí rozšíreného vedenia SNS kritizoval aj Valentovičov zámer likvidovať niektoré nemocnice. "Javí sa nám to ako bezpredmetné," uviedol. Podľa neho treba najprv nastaviť systém v zdravotníctve, čo sa doteraz nestalo, a potom rušiť nemocnice. Ak sa nemení systém v zdravotníctve, tak je podľa Slotu nepodstatné či je jedna zdravotná poisťovňa alebo 35.
Slota naopak pochválil ministra spravodlivosti Štefana Hrabina za jeho podanie na Ústavný súd SR, či je existencia Špeciálneho súdu a Špeciálnej prokuratúry opodstatnená podľa Ústavy SR. Líder SNS vyhlásil, že "nie je tomu tak".
Bez bližšej konkretizácie Slota povedal, že "názor mladého outsidera v advokácii" so zriadením oboch zložiek vyšiel Slovensko veľmi draho. Stámilióny korún, ktoré sa vrazili do ich zriadenia a zabezpečenia, nie sú podľa neho efektívne vynaložené. "Že chytili jedného Majského?" rečnícky sa spýtal Slota. Očakáva, že Ústavný súd vyriekne ortieľ, podľa ktorého obe zložky nemajú nič spoločné s Ústavou SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:05