StoryEditor

Rada STV opäť nezvolila generálneho riaditeľa

25.10.2006, 09:13
Autor:
TASRTASR

Rada Slovenskej televízie (STV) ani v druhom kole nezvolila generálneho riaditeľa. Zároveň dnes vyhlásila novú voľbu a zverejnila výzvu kandidátom na post generálneho riaditeľa STV, aby jej do 15. novembra doručili svoje prihlášky.
Podľa predsedu Rady Miroslava Kolára by tak nový riaditeľ mohol byť zvolený už 15. decembra.
Z troch kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola voľby riaditeľa STV, bol pri prvom dnešnom hlasovaní najúspešnejší Radim Hreha s piatimi hlasmi, na druhom mieste skončil Jozef Heriban s tromi hlasmi a do tretice Peter Nižňanský získal jeden hlas. Šesť hlasovacích lístkov bolo neplatných. Pri opakovanom hlasovaní, do ktorého postúpil len jediný kandidát Radim Hreha, získal šesť hlasov, deväť lístkov bolo neplatných. Na zvolenie však bolo potrebné získať desať hlasov od 15 členov rady, teda dvojtretinovú väčšinu.
"Neviem, či je to obštrukcia, možno si naozaj väčšina členov rady myslí, že nikto z troch kandidátov nie je ideálny," odpovedal predseda rady Miroslav Kollár na otázku, či veľké množstvo neplatných hlasov svedčí o obštrukcii časti členov rady, ktorí sa už možno koncentrujú na novú voľbu.
Nová voľba prebehne podľa novelizovaného zákona o STV a na zvolenie riaditeľa pri treťom hlasovaní bude stačiť nadpolovičná väčšina, teda hlasy ôsmich členov rady.
Z troch dnešných kandidátov sa do novej voľby plánuje prihlásiť Radim Hreha a svoju kandidatúru zvažuje aj Jozef Heriban. Peter Nižňanský sa rozhodol znovu nekandidovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. máj 2024 04:57