StoryEditor

Odmeny 30 tisíc korún si schválili poslanci Trenčianskeho VÚC

14.12.2005, 14:05
Autor:
TASRTASR

Mimoriadne odmeny vo výške 30 tisíc korún si schválili poslanci Trenčianskeho samosprávneho kraja na dnešnom svojom poslednom zasadnutí.
Navrhol im to predseda kraja Štefan Štefanec. Poslancov je dovedna 45, čo predstavuje sumu 1,35 milióna korún, ale podľa Štefanca dvom poslancom, ktorí sú v zastupiteľstve kratšie, odmeny znížia. Zo 43 prítomných poslancov boli dvaja proti a sedem sa hlasovania zdržalo.
Štefanec povedal, že s vedúcou finančného odboru konzultoval, či kraj má peniaze na odmeny poslancom. "Nakoniec mi povedala, že maximálne do tejto výšky sa dá ísť, že sú na to prostriedky plánované. Tak som to spontánne navrhol a myslím, že si to zaslúžia."
Podľa Štefanca ľudia nešli voliť aj preto, lebo média píšu, aké peniaze poslanci dostávajú. "To je ten podiel médií, prečo je v Trenčianskom kraji účasť 7,12 percenta," konštatoval.
Hlasovania o odmenách sa zdržal novozvolený predseda VÚC Pavol Sedláček, ktorý je v tomto volebnom období krajským poslancom. "Nikdy som nehlasoval za udelenie odmien poslancom. Ja mám na to trošku iný názor," povedal.
Vzhľadom na schválený zákon, ktorý obmedzí ročnú výšku odmien, si už krajskí poslanci v budúcnosti takéto sumy nebudú môcť dopriať. Na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva udeľovali aj morálne ocenenia - 12 pamätných medailí a poslancom 45 plakiet za vykonanú prácu vo volebnom období.
Pred štyrmi rokmi začínali trenčianski krajskí poslanci s mesačnou odmenou 3000 korún. Od augusta 2004 už dostávajú 12 tisíc mesačne, pričom 8000 tvorí odmena a 4000 korún majú na cestovné výdavky.
V minulom roku si schválili mimoriadne odmeny dvakrát. V auguste to bolo 10 tisíc a v decembri 5000 korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 07:46