StoryEditor

Jureňa nesúhlasí, aby revír v Topoľčiankach prešiel pod prezidenta

14.03.2007, 14:30
Autor:
SITASITA
Minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa neuvažuje o tom, že by prezidentská kancelária mohla spravovať poľovný revír v okolí bývalého sídla prezidentov v Topoľčiankach.

Minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa neuvažuje o tom, že by prezidentská kancelária mohla spravovať poľovný revír v okolí bývalého sídla prezidentov v Topoľčiankach. "Čo sa týka poľovníctva, ja si myslím, že pán prezident má prístup do väčšiny revírov. Zásadná otázka je, pre poriadok, kto to zaplatí," povedal. Podľa Jureňu sa Kancelária prezidenta SR oficiálne neobrátila na jeho rezort so žiadosťou o spravovanie sídla v Topoľčiankach a o takomto záujme sa dozvedel z médií. Poznamenal ďalej, že v čase, keď bol prezidentom Michal Kováč, spravovala časť sídla v Topoľčiankach prezidentská kancelária a boli s tým veľmi negatívne skúsenosti. Konkrétne sa údajne stratili niektoré veci zo zámku.
Prezident Ivan Gašparovič prejavil pred niekoľkými dňami záujem o poľovný revír v Topoľčiankach. Pre Slovenský rozhlas povedal, že "minister poľnohospodárstva by mal rozmýšľať nad tým, aby sa revír, ktorý patril ešte prezidentovi Masarykovi, opäť dostal do správy prezidentskej kancelárie." Prezidentov hovorca dodal, že v niektorých okolitých krajinách je úplne štandardné a bežné, že sa politici stretávajú aj pri poľovačkách a robia politiku. Minister pôdohospodárstva reagoval slovami, že "obchod sa robí pri golfe, pri tenise, v reštaurácii, čiže to dávame do úplne inej roviny, to by malo byť dôvodom, že teraz prezidentská kancelária bude vlastniť jedno golfové ihrisko, jedno tenisové ihrisko, kúsok poľa".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 21:57